Mijn favorieten van The Ordinary

Heyhey, welkom op mijn blog. Vandaag ga ik een stukje schrijven over The Ordinary en mijn favorieten van dit merk. The Ordinary is een budget vriendelijk merk wat verkrijgbaar is bij o.a Douglas & De Bijenkorf.

Eigenlijk is het een heel simpel merk als je kijkt naar de producten. The Ordinary verkoopt skincare per ingrediënt, waardoor jij zelf exact kan kiezen wat jij gebruikt op jou huid. Ik merk dat veel mensen het een ‘eng’ merk vinden, omdat ze er niet veel van begrijpen of omdat ze de producten verkeerd gebruiken en er daarom eigenlijk snel klaar mee zijn. Dat is eigenlijk heel erg zonde aangezien sommige producten echt heel erg fijn zijn voor bepaalde problemen. 

Over de ingrediënten en werking van welk product heb ik meer nodig dan 1 blog. Dat zal ik dus zeker nog plaatsen, maar vandaag wil ik het hebben over mijn favorieten met een kleine uitleg erbij.

Buffet serum & Hyaluronic Acid

De eerste 2 lijken erg veel op elkaar, ze hebben dezelfde werking: de vochtbalans in de huid in orde maken en houden. De Hyaluronic Acid en het Buffet serum breng je aan op een vochtige huid na de reiniging. Je merkt meteen dat je huid het product opzuigt, na langer gebruik zul je merken dat als je een vochtarme huid hebt dat verdwijnt.

Niacinamide

Ook kan ik absoluut niet zonder de Niacinamide! Niacinamide is een B3 vitamine en zorgt ervoor dat de talgregulatie in de huid in orde komt en blijft. De Niacinamide breng ik persoonlijk als 2e stap aan na de Hyaluronic acid of het Buffet serum.

De Lactic acid is ook een must have. Het is een chemische peeling die ervoor zorgt dat je dode huidcellen geleidelijk loslaten, waardoor je huid er dus gezond uitziet met een mooie glow. De Lactic Acid gebruik ik twee keer in de week in de avond voor het slapen gaan. Het kan ervoor zorgen dat je huid wat droger wordt bij de eerste paar keer gebruiken, maar dat trekt met 2 à 3 weken weg.

En dan de laatste die ik benoem in deze blog is de Rosehip oil. De Rosehip oil is een koud geperste olie en breng ik iedere avond aan na mijn moisturizer. De Rosehip oil zorgt ervoor dat de producten geseald worden in je huid en geeft een hele mooie glow. Ondanks dat het een olie is vind ik hem niet vet aanvoelen, 3 druppels is genoeg.

Wat zouden jullie graag willen weten over The Ordinary? Welke producten zijn jullie nieuwsgierig naar?

 

 

8 gedachtes over “Mijn favorieten van The Ordinary

 1. Wat zijn de beste producten voor pigmentatie op de licht getinte huid en wat kan ik het beste gebruiken om mijn huid diep te reinigen

  Like

 2. Wat een leuke en interessante blog! Ik ben wel benieuwd wat je het beste kan gebruiken tegen grote porieen op je wangen en voorhoofd? En werkt salicyl acid het beste tegen blackheads?

  Like

  • Voor de poriën raad ik de niacinamide aan, de salicylic acid werkt inderdaad goed tegen onzuiverheden maar ik raad ook vaak de bha toner aan van paulas choice om te gebruiken als spot treatment op de blackheads.

   Like

  • Ik raad dan de neutral aan zonder parfum en alcohol. Een vettere huid met onzuiverheden is vaak vochtarm.. Ik zou dus producten gebruiken qua reiniging die je talgproducte niet teveel uit balans haalt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s