Ingredient Talk: Alpha Arbutin & Vitamine C

Welkom op mijn blog, vandaag wil ik graag 2 ingrediënten bespreken die ik vaak aanraad bij mijn skincare routines. Namelijk Alpha Arbutin & vitamine c, wat doen ze en waar zijn ze goed voor?

Alpha Arbutin

Arbutin word gewonnen van planten zoals de berendruif en bosbessen. Alpha Arbutin raad ik vaak aan bij hyperpigmentatie en melasma.
Ik zal wat meer vertellen over dit ingrediënt. Arbutin is de veilige ‘vervanger van hydroquione’ dat is verbannen uit Europa, Japan en Australië.

Zoals hydroquione de aanmaak van melanine onderdrukt, worden bij arbutin de enzymen die melanine aanmaken gestimuleerd om dat niet te doen. De hydroquione word als gevaarlijk gezien en kan de huid bleken of het juist verergeren wat bij de alpha arbutin niet het geval is.

Alpha arbutin is goed voor meer dan alleen hyperpigmentatie. Ook bij melasma, acne littekens en ouderdomsvlekken kan Alpha Arbutin gebruikt worden. Tevens zorgt het er in het geheel voor dat de huid een meer even huidskleur krijgt.

De combinatie van Alpha Arbutin met vitamine c versterkt elkaars werking. Geef het wel de tijd, het moet echt minimaal een maand gebruikt worden voordat je de effecten ziet.

Vitamine C/Ascorbic Acid

Vitamine c is een antioxidant die zorgt voor de aanmaak van collageen. Vitamine c is goed voor pigmentatie, acne, verheldering van de huid, maar ook beperkt het de schade van uv stralingen. Daarom raad ik persoonlijk vitamine c aan in de ochtend, want in samenwerking met een spf is je huid dus beter beschermd tegen de zon. Ook staat vitamine c natuurlijk bekend om de gezonde glow.

Vitamine c/asborbic acid is een moeilijk ingrediënt om stabiel te houden, bij lucht, vocht of zonlicht verliest het zijn werking. Daarom worden er vaak deviraten gebruikt zoals sodium ascorbyl, ascorbyl palmitate en magnesium ascorbyl.

Vitamine c serums werken pas vanaf een percentage van 5% van bovengenoemde ingrediënten. Vitamine c is vooral in combinatie met vitamine e een echte aanrader. Vitamine e zorgt er voor dat de vitamine c dieper de huid door kan dringen, aangezien deze twee vitamines elkaars werking versterken.

Voor dames met hyperpigmentatie is vitamine c met Alpha Arbutin een gouden duo om de pigmentatie te verminderen. ♡

Liefs Monica

Over welk ingrediënt zou jij meer willen weten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s