Ingredient Talk: Actieve ingrediënten

Wat zijn actieve ingrediënten en waarom raad ik vooral The Ordinary, Inky List, Revox en Revolution aan. In deze blog vertel ik je hier meer over.

The Ordinary is het bekendst van allemaal, dus ik benoem vooral even The Ordinary. De overige merken zijn ook prima ♡

Samenstelling van ingrediënten

Het idee achter The Ordinary was om simpele producten uit te brengen, gespecialiseerd op specifieke huid problemen. Vaak is het zo bij crèmes dat de concentraties actieve ingrediënten te laag zijn om te werken. Of er zijn bijvoorbeeld ingrediënten aan toegevoegd die jou huid niet nodig heeft. Je kunt dus met The Ordinary helemaal zelf bepalen wat jij wil voor jouw huid. De meeste producten zijn volledig veilig en laag in percentage.

Weet wat je gebruikt..

Maar er zijn ook producten waarbij je echt kennis moet hebben en/of er aan moet wennen voordat je het volledig kan gebruiken in je routine. Je bouwt bepaalde producten dus rustig op. Ook kun je gaan purgen door sommige producten. Dat komt omdat het je vocht/talg in balans gaat brengen of bijvoorbeeld bij de retinol vernieuwd het je huid en kan je gaan vervellen.

Bij de peelings is het normaal als je na een x aantal dagen wat losse velletjes krijgt. Die kan je gewoon met een washandje schoonmaken/verwijderen. Een peeling zorgt er namelijk voor dat je dode huidcellen op een veilige manier los laten.

Ook krijg ik vaak de vraag over vergrootte poriën. Na een x aantal weken gebruik kan het zijn dat je poriën iets vergroot lijken, doordat het vuil uit je huid komt. Mensen schrikken daarvan, maar dat trekt helemaal bij.

Fabels

Dat The Ordinary niet gebruikt mag worden in de zomer, is ook niet waar.
Als je producten zoals retinol en peelings in de avond gebruikt, zoals in de routines staan, en je overdag gewoon een spf gebruikt kan je gewoon The Ordinary gebruiken. (Als dit waar was zou dat betekenen dat ze in warme landen nooit een retinol, vitamine c of peeling kunnen gebruiken.) SPF is your best friend!

Het is heel verstandig om naar je huid te luisteren. Als je merkt dat een product iets te veel voor je huid doet, zoals peelings of retinol of alpha arbutin, gebruik het dan wat minder. Heb je het idee dat je huid juist meer nodig heeft, op een probleem gebied, gebruik het dan wat meer. Luister naar je huid!

Ik heb vitamine c en niacinamide altijd afgeraden samen, maar er zijn nieuws studies dat ze wel samen mogen. Daar ga ik wat meer informatie over opzoeken!

Liefs, Monica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s